Du er her

Gjestebidrag - Raftostiftelsen

Elevrådsvalgenes demokratiske begrensninger og potensiale

Vet vi om elevrådsvalgene er demokratiske? Hvordan kan elevrådsvalgene gjøres mer demokratiske, og hva betyr det egentlig? Burde elevrådsvalget gjøres som den norske valgmodellen? Ved å anvende teori fra statsvitenskapen vil vi utforske hvor demokratiske elevrådsvalgene egentlig er, og hvordan vi kan gjøre noe med det.

Bjørnar Østerhus Dahle, statsviter og rådgiver, Raftostiftelsen

Raftohuset, 11.15 - 12.00

 

Innovasjonsmetodikk i klasserommet: Et smakebit på løsningsorientert klimaundervisning

Hvordan jobbe med klimaendringer på timeplanen? Hva tenker unge om klimaendringer? Undervisningsprogrammet Fremtidspiloten er en løsningsorientert klimaundervisning for elever på 2. og 3. trinn i videregående skole. Programmet knytter sammen tre tema; menneskerettigheter, klimakunnskap og grønn/sosial innovasjon. Elevene får en dypere forståelse av hvordan de komplekse samfunnsutfordringene globalt også påvirker oss lokalt. Programmet er utviklet av Raftostiftelsen i samarbeid med Bærekraftige Liv og Impact Hub Bergen.

Silje Grastveit, Impact Hub Bergen og  Agnes Tvinnereim, Bærekraftige liv - i samarbeid med Raftostiftelsen

Raftohuset, 13.15 - 14.00

Vi må aldri glemme… Holocaustdagen 27. januar og minnet om utryddelsen av de europeiske jødene

Fortellingen om Holocaust har etter hvert etablert seg som et fundament i narrativet om andre verdenskrig. Hvorfor er det slik? Hvordan har erindringen om Holocaust manifestert seg via minnedager som blant andre Holocaustdagen, og hvilken plass og rolle har skolen på slike minnedager?

Marita Nygård-Wahl, historiker og rådgiver, Raftostiftelsen 

Raftohuset, 10.15 - 11.00

Abonner på Gjestebidrag - Raftostiftelsen