CCBIO tilbyr populærvitenskapelig teater ut i skolen: Kristine Kreftcelle - Kroppens Sosiopat

Senter for fremragende forskning, Centre for Cancer Biomarkers, UiB, tilbyr formidling om kreftcellen og kreftvitenskap inn i ditt klasserom, som teater, foredrag eller utstilling. Du kan bestille opplegg her eller hos den Kulturelle Skolesekken.

På faglig-pedagogisk dag får du et foredrag ispedt korte møter med kreftcellen Kristine. Hun er en sjarmerende, men akk så manipulerende drittsekk som bare tenker på seg selv. Kanskje er ikke dette tankegodset fullstendig fremmed for det moderne mennesket, inkludert de av oss som kommer seg opp og frem på andres bekostning, samfunnets kreftsvulster. Gjennom ekstrem selvopptatthet og manglende konsekvenstenkning ødelegger kreftcellen både sin vert og seg selv. Kroppen på mikronivå og samfunnet på makronivå fungerer bare når bestanddelene innser at de er gjensidig avhengig av hverandre, og er villig å leve kollektivt.

Formidler Henriette Christie Ertsås, PhD ved CCBIO og Forskning Til Folket

Henriette Christie Ertsås